Lesaanbod Jeugd

Wij zijn een gymnastiekvereniging in de breedste zin van het woord! Zie onderstaand ons gevarieerde sportaanbod voor jeugd.

Voor meer informatie over het onderstaande aanbod kunt u contact opnemen via info@venkuden.nl.

 

 • GuppiegymGuppiegym: peutergym voor de allerjongsten, met ouder of verzorger

 • TurnenTurnen: zowel breedtesport als wedstrijdsport
 • Acrogymnastiek
  Acrogymnastiek: gymnastiek en acrobatiek gecombineerd, ook zowel breedte- als wedstrijdsport
 • Demogroep
  Showgroep: een show van acrobatische gymnastiek en dans
 • SpringgroepSpringgroep: op tempo springen, zweven en draaien!

GuppieGym

Samen bewegen en tegelijkertijd plezier beleven! GuppieGym wordt ook wel peutergym genoemd en is bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar, samen met een ouder of verzorger. De peuters maken op speelse wijze kennis met balanceren, duikelen, zwaaien, rollen, klimmen en klauteren. Ook komen in de lessen voor de allerjongsten diverse spelvormen aan bod. Voor de algemene en fysieke ontwikkeling van het kind zijn beide zaken erg belangrijk.

 • Iedere Guppie krijgt 1 gratis proefles
 • Als je beslist om te blijven, krijg je van de trainster een inschrijfformulier, deze gaat volledig ingevuld weer terug naar de trainster
 • Dit is geldig voor een strippenkaart met 10 lessen (er wordt bij iedere aanwezige les een strip afgetekend door de trainster)
 • Een strippenkaart kost €30,00 

Guppiegym

Turnen

Turnen

Turnen kan bij V&K van jong tot oud en zowel voor jongens, meisjes als dames en heren.

Naarmate de leeftijd van het kind vordert, worden de lessen specifieker gericht op het toestelturnen. Er wordt onder andere gewerkt op de grote en kleine trampoline, de balk, brug, ringen, lange mat en combinaties van diverse toestellen. Ook wordt aandacht besteed aan een stukje kracht en souplesse binnen de warming-up. Dit uiteraard allemaal onder begeleiding van deskundige leiding.

Vanuit de recreantengroepen komen regelmatig kinderen naar boven die opvallen door hun beweeglijkheid. Vaak zijn voor deze kinderen bij het recreatief turnen de mogelijkheden te beperkt. Bij V&K Uden is het al op jonge leeftijd mogelijk om in te stromen bij de wedstrijdgroep. In eerste instantie bij de Jong talenten, vervolgens wordt verder gekeken op welk niveau van de wedstrijdsport het kind kan meedraaien. Binnen onze vereniging is het mogelijk om wedstrijden te turnen op landelijk niveau in de 1e, 2e, 3e of 5de Divisie. Dit houdt uiteraard ook in dat het aantal trainingsuren zal oplopen. Dit kan beginnen met 2 uur in de week, oplopend tot 9 of 12 uur.

Acrogymnastiek

Acrogymnastiek

Acrogym is eigenlijk al een eeuwenoude sport.  Vanuit de acrobatiek ontstond het circus: samen kunstjes doen. Nu is acrogym uitgegroeid tot nationale en internationale topsport. Door demonstraties en groei van de wedstrijdsport binnen Nederland stijgt gelukkig de bekendheid en daarmee ook de erkenning als topsport.Veel turnverenigingen binnen Nederland kennen de discipline acrogym. Acrogym is “in” en wordt steeds populairder.

Acrogym dat is iets wat je moet zien en ervaren. Het is een sport waar zoveel inzit. Turnen, dans en acrobatiek komen erin terug, maar wat te denken van specifieke kracht  die te combineren moet zijn met lenigheid. Coördinatie in de lucht, lef, vertrouwen op je partners. Trainen met jong en oud door elkaar heen, groot en klein, jongens en meisjes, dat vraagt om een goede samenwerking waarbij veiligheid heel belangrijk is.

Showgroep

Sinds september 2022 heeft V&K Uden weer een showgroep. Deze groep bestaat uit enthousiaste meiden die op wedstrijdniveau acrogym beoefenen. Zij geven shows waarin acrobatische gymnastiek en dans op spectaculaire wijze worden vertoont. 

Interesse in een show? Je kunt de showgroep bereiken op showgroep@venkuden.nl 

Demogroep

Springgroep

Springgroep

Met tempo achter elkaar aan springen, zweven en draaien!

Het groepsspringen bestaat uit verschillende sprong- of vloersituaties, denk daarbij aanmini-trampolinespringen, pegases springen, kastspringen, tumblingspringen en bijvoorbeeld lange mat. Het leuke aan groepsspringen is het teamgevoel, de timing moet goed op elkaar zijn afgestemd. Dat gaat niet vanzelf, dus daar moet je voor trainen! De trainingen zijn dus naast het aanleren van de onderdelen ook gericht op vertrouwen en timing, zodat de sprongen tijdens wedstrijden vlot achter elkaar gaan. Door de vele keuzemogelijkheden en de verschillende niveaus, kun je al snel je draai vinden in deze groep.