Acro: Start wedstrijdseizoen op het BOAC

Afgelopen weekend heeft de acro deelgenomen aan de Breda Open Acrobatics Cup, BOAC! Ondanks dat het erg vroeg in het seizoen was hebben de teams een goede wedstrijd gedraaid waarbij we veel medailles mee naar Uden hebben genomen ???

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Op de zaterdagochtend mocht team Nina Hol, Sophia Schepens en Nina v/d Bungelaar het wedstrijdseizoen openen. Zij lieten een mooie dans zien en zijn 5e geworden. Hierna waren Sienna Smits, Elke van Kessel en Lot Elie aan de beurt. Voor hen alle drie was het de eerste keer dat ze op een internationale wedstrijd stonden. Ze konden goed meedraaien met de rest en zijn op een 7e plek geëindigd. Nadat het D niveau 's ochtends hun wedstrijd hadden gehad was het in de middag de beurt aan het C niveau.
 

Iedereen uit de C heeft twee oefeningen gedraaid. In de C junioren groepen heeft team Maaike v/d Burgt, Tess van Barneveld en Evelien Smits twee stabiele oefeningen laten zien. Hierbij hebben ze drie medailles mee naar huis genomen: een 3e plek voor balans, een 2e plek voor tempo en een overall 1e plaats.Team Bibi van Herwaarden, Maud Cornelissen en Femke v/d Wijst hebben twee mooie oefeningen laten zien met hoge salto's. Zij hebben twee medailles mee naar huis genomen: een mooie 1e plek voor tempo en een overall 2e plek. Bij de C duo's was het aan team Nikki Hoes en Jony Kanters. Ook zij lieten twee mooie overtuigende oefeningen zien. Zij namen twee medailles mee naar huis: een 2e plek voor tempo en een overall 3e plaats. Bij de C senioren groepen was het de beurt aan team Lieke Frencken, Julie Delfos en Eva Zadelhof. Ondanks ziekte en blessures hebben ze een goede wedstrijd gedraaid en hebben ze een mooie 5e plek gehaald. Bij de C senioren duo's kwamen drie teams uit voor V&K Uden. Team Kiki Hol en Mirthe van Eenbergen heeft twee mooie oefeningen gedraaid. Ondanks wat kleine foutjes door de zenuwen zijn zij 9e geworden in een groot deelnemersveld. Team Jennifer v/d Burgt en Ilse v/d Burgt hebben staan stralen op de vloer en zij hebben met hun balans oefening een 2e plek gehaald. Overall zijn zij 7e geworden. Het laatste team van de zaterdag was team Babette v/d Berg en Kim van Boxtel. Zij hebben twee stabiele oefeningen gedraaid met mooie expressies. Zij zijn 6e geworden.
 

Op zondag kwamen het A en B niveau in actie. In het A-niveau stonden Indy Bongers en Sanne Frencken te stralen op de vloer en haalde een mooie 5e plaats overall. Met hun nieuwe balans oefening namen zij zelfs een bronze medaille mee naar huis. Lotte Rovers, Ilze Thoonen en Liz van der Heijden namen het op tegen alleen maar internationale tegenstanders. Zij hebben hard gestreden en een mooie 3de plek behaald voor alle oefeningen. Indy Smits en Renske van de Burght lieten 3 strakke nette oefenigen zien en dat leverde ze een 1ste plaats op met alle oefeningen. Sophia Bergen, Fenne van Doorn en Linn de Krieger lieten mooie hoge salto's zien. Zij kunnen trots zijn op hun 4de plaats. Femke L'ortye en Floor de Krieger straalden samen op de vloer, wat ze een mooie 2de plaats opleverden. In het B-niveau hebben Roos Bongers en Jitske van Dijck laten zien dat ze onverslaanbaar waren en namen maar liefst 3 goude medailles mee naar huis. Britt van Dijck, Alissya Giepmans en Fenna Pepers gooide hoge ogen met de dubbels en schroeven. Dit leverde ze een 2e plaats op voor de tempo oefening en een 3e plaats overall. Lynn Bongers, Milou Damen en Fleur van der Aa lieten twee strakke nieuwe oefeningen zien en zijn daarmee 3e geworden.

Wij zijn trots op al onze gymnasten en werken nu hard aan het verbeteren van onze elementen zodat we in januari klaar zijn voor het wedstrijdseizoen.

 

boac1

 

boac3

boac2