Flikflaks, salto’s en dans, V&K viert 65-jarig bestaan met spectaculaire shows

De Udense turnvereniging V&K vierde zondag het 65-jarig bestaan. Alle jeugdgroepen lieten in verschillende shows zien wat ze in huis hadden. Naast de jeugd, richt de vereniging zich ook op ouderen.

De ene na de andere oe’s en ah’s kwamen zondag uit de mond van het publiek dat naar ontmoetingsplein Mellepark gekomen was. Daar presenteerde V&K zichzelf met optredens. Ook Madelone gaf een show met haar groep. “Het ging eigenlijk heel goed. We maakten geen fouten. Het ging precies zoals we hoopten.”

Video

Ingrid de Krieger is nauw betrokken bij de vereniging. Zij legt uit waar V&K precies voor staat. “Ons motto is ‘een leven lang bewegen met plezier’. We proberen de jeugd met plezier met sport bezig te laten zijn.”

De leden kunnen kiezen uit verschillende disciplines zoals trampolinespringen, turnen en acrogym. “Ik ben op mijn vijfde begonnen en heb alle disciplines inmiddels wel gedaan”, vertelt Nina. Maxime zegt: “Als klein kind werd ik altijd al in de lucht gegooid. Het was voor mij heel normaal om salto’s te maken. Voor je het weet ben je volle bak aan het turnen.

Aandacht voor ouderen

V&K telt ongeveer 600 leden. Veel jeugd, maar de vereniging richt zich ook op ouderen. “Denk bijvoorbeeld aan mensen die vanwege problematiek in beweging moeten blijven. Maar ook ouderen die graag in beweging willen blijven. Dat is inmiddels een grote tak van sport. Het oudste lid is bijna negentig jaar”, aldus De Krieger.

Accommodatie

Het ontmoetingsplein Mellepark werd in 2021 geopend. V&K is erg blij met die locatie als thuishaven. “Het mooie van deze plek is dat we met veel ouders bardiensten vullen. Op die manier kunnen we de huurkosten laag houden. Heel mooi om dat samen te combineren”, vindt De Krieger.

 

Klik hier voor het artikel op DTVnieuws