Koen Andringa, nieuwe voorzitter!

Even voorstellen....

Met trots stel ik me aan jullie voor als nieuwe voorzitter van V&K. Bedankt voor het grote vertrouwen dat jullie tijdens de ALV hebben uitgesproken!

Ik ben Koen Andringa, 46 jaar en geboren en getogen in Uden. In 2013 ben ik via onze dochter Nienke betrokken geraakt bij deze mooie vereniging. Nienke turnt in de 2e divisie. Als vader zie ik vooral het plezier dat ze heeft. Samen met de hele groep, van jong tot oud zijn ze sportief bezig en hebben ze het fijn samen. In het dagelijkse leven ben ik (freelance) werkzaam in het VO/MBO en als kwaliteitsmanagement adviseur. De sportieve genen heeft Nienke niet van mij.. ik ben in mijn vrije tijd actief betrokken in de politiek, het verenigingsleven en in diverse besturen.

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Edwin Borsje of ik toch niet iets wilde betekenen voor V&K. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan... dus ik heb een paar bestuursvergaderingen bijgewoond. En wat een professionele organisatie staat er al zeg en is er de afgelopen jaren veel bereikt! Wat zijn er achter de schermen veel vrijwilligers actief in de werkgroepen. V&K is echt een vereniging in beweging! Van guppies tot acro, van turnen tot volwassensport, van freerun, springroep tot demogroep. Allemaal dragen we bij aan die ambitie!

Als jullie voorzitter wil ik ambassadeur zijn van deze club en de verbinding zoeken en samenwerken met gemeenten, andere sportverenigingen en maatschappelijke organisaties. Samenwerking van de organisaties kan er juist voor zorgen dat geld beter en effectiever besteed wordt. Wanneer sportverenigingen hun krachten bundelen, met behoud van eigen identiteit, door bijvoorbeeld gebruik te maken van elkaars faciliteiten, gezamenlijke inkoop, enzovoort kan een grote efficiencyslag worden gemaakt. Ook zie ik het als mijn taak om het sportaanbod te handhaven en verder uit te bouwen. Ook door samenwerking te zoeken met andere partijen. Maar onze belangrijkste uitdaging is het verhogen van betrokkenheid en het bevorderen van het verenigingsgevoel, ook tussen de verschillende disciplines. De nieuwe accommodatie biedt kansen: ontmoeten, samenzijn, gezelligheid en samen dezelfde doelen nastreven, daar draait het om!

Kortom: uitdagingen genoeg. Ik heb er zin in, om samen met het bestuur en alle vrijwilligers hiermee aan de slag te gaan! Ik hoop snel meer leden, ouders, trainers en andere vrijwilligers te mogen ontmoeten.

Vragen? Opmerkingen? Schroom niet en mail me. Alleen door jullie inbreng kunnen we de vereniging nog mooier en beter maken! voorzitter@venkuden.nl

Sportieve groet,
Koen Andringa