Turnen: Kwalificatie teams divisie 2

Op zondag 4 november vonden de kwalificaties teams plaats in Alkmaar. Voor onze turnsters de eerste wedstrijd van het seizoen!

In de eerste wedstrijd kwam het team bestaande uit Rosa Zwaans, Pleun van der Heuvel, Maud van de Wielen, Giselle Verdonschot en Lizzy van Harskamp in actie. Pleun, Rosa en Maud begonnen sterk op vloer met onder andere 1,5 schroef. Door naar sprong waar Maud voor tsukahara ging, Giselle voor overslag 1/1 en Pleun voor half in half uit. Op brug wist Giselle goed door te turnen na haar ondersprong en Maud liet boven een mooie losomhandstand - reus zien. Tot slot turnde Lizzy, Pleun en Rosa erg stabiel op balk met mooie onderdelen! 

In wedstrijd 3 was het de beurt aan Juul Smits, Meike de Jongh, Amy van de Hurk en Madelon van Helvoort. Eerste toestel brug 3 goede oefeningen door Juul, Meike en Amy. Door naar balk waar de zenuwen te zien waren. Meike turnde voor het eerst flikflak arabier in combi, Amy met een stabiele flikflak en Madelon met knappe twisthalf afsprong. Op vloer lieten Juul, Meike en Amy allemaal schroefsalto’s zien. Als laatste stond sprong op het programma. Helaas was dit niet de beste ronde maar de meiden hebben zich er goed door heen geturnd.

Al met al een leuke en leerzame wedstrijd en weer een ervaring rijker!

clubteam1

Team 1: Lizzy, Giselle, Maud, Pleun en Rosa

clubteam2

Team 2: Juul, Madelon, Meike en Amy