Turnen: Kwartfinale divisie 2

Gisteren vond de landelijke kwartfinale divisie 2 plaats in het verre Harlingen. 7 turnsters van V&K hadden zich voor deze wedstrijd geplaatst. Rosa heeft zich geplaatst voor de halve finale!

Nienke (jeugd N3) mocht als eerste een poging doen tot doorstroming naar de halve finale. Op een foutje op balk na, turnde ze vooral op sprong (4e) en vloer (13.200) erg goed. In een sterk deelnemersveld eindige ze als 15e. 

Daarna was het de beurt aan jeugdturnster Eslin en juniorturnsters Meike, Madelon en Juul. 
Eslin begon met een stabiele balkoefening en zette deze lijn door bij de overige toestellen. Met een totaal van 40.700 eindigde ze op de 20e plaats.
De junioren lieten veel goede dingen zien, maar er werden helaas ook wat fouten gemaakt wat veel punten heeft gekost. Juul (19e) turnde vooral op vloer met veel uitstraling wat haar een 7e plaats op dit toestel opleverde. Meike (17e) 
turnde een goede brugoefening met onder andere losom handstand en reuzen, 10.533. Madelon (23e) had de laatste tijd last van een blessure en kon daarom niet voluit turnen. Na wat pech op brug en vloer, heeft ze zich goed herpakt op balk en sprong. 

Seniorturnsters Rosa en Maud mochten de wedstrijddag afsluiten. Maud begon super met een tsukahara op sprong en liggerwissel op brug. Op balk moest zij helaas de balk verlaten met salto en op vloer viel zij met 1,5 schroef. Uiteindelijk eindigde ze op plaats 15. Rosa turnde deze dag een goede meerkamp, zonder grote fouten. Haar strakke balkoefening werd beloond met 11.000 (2e) en op vloer liet zij voor het eerst overslag schroefsalto zien. Met een totaal van 43.034 plaatst Rosa zich voor de halve finale!

Een gezellige wedstrijddag met hoogtepunten, maar ook weer wat leerpunten!