Turnen: Voorwedstrijd divisie 3 - Regiofinale divisie 2

In het weekend van 12 en 13 januari turnden turnsters uit de 3e divisie hun eerste voorwedstrijd en turnsters van de 2e divisie hun regiokampioenschap in Vught!

Zaterdag

Elke-Janne en Hanne (pupil 1 - N2) hebben hun regiokampioenschap geturnd. De dag begon op het toestel vloer waar beide meiden een hoge salto na de arabier flikflak lieten zien, op wat slordigheidsfoutjes na een goede start. Op sprong zette beide turnsters een mooie score in de 13 punten neer. Op rek ging het wat anders dan gepland, Elke-Janne kwam niet goed boven met haar kip en Hanne moest veel corrigeren na haar kip buikdraai. Tot slot mochten zij hun balkoefening laten zien. Elke-Janne heeft haar doel gehaald door een mooi rustig boogje te turnen, op wat kleine wiebeltjes na bij Hanne turnde ze een stabiele oefening. Volgend weekend zien we ze terug in Breda voor de 2e voorwedstrijd!

Instappers N3 Lotte van den Heuvel (13e) en Britt Tichelaar (16e) lieten zien hard aan hun oefeningen te hebben gewerkt na de oefenwedstrijd van afgelopen week. Lotte steeg boven zichzelf uit op sprong en scoorde hier het hoogste cijfer van alle instappers! 

Junioren Mea Timmers (16e), Ana Gaby van Asseldonk (23e), Mayke van Boven (30e), Jenna Verhoeven (31e) en Lieke Claessen (32e) turnden over het algemeen stabiel. Succesjes deze wedstrijd waren de arabier op balk van Jenna en Ana Gaby, Mayke met overslag salto halve draai op vloer, salto uitstappen arabier salto van Mea op vloer en Lieke die iedereen (inclusief zichzelf!) verbaasde met een prachtige streksalto achterover op vloer. 

Pupillen 1 - N3 Naomi Manders en Fay Napo blonken met name uit op sprong, waar ze beide een ruime overslag en streksalto voorover lieten zien. Fay scoorde op dit toestel zelfs een 13.575 wat de hoogste score was op dit onderdeel! 

Senior turnsters Sabine Pashouwers (4e) en Maxime van der Veen (19e) turnden beide naar kunnen hun wedstrijd. Sabine turnde ondanks veel last van haar rug een hele mooie 1,5 schroef op vloer en noteerde op sprong zelfs het hoogste cijfer! Een knappe vierde plaats, slechts twee tiende verwijderd van het brons, was het mooie resultaat voor haar. Maxime turnde voor het eerst in twee jaar tijd weer een wedstrijd. Ze turnde een prima wedstrijd totdat het misging bij haar opsprong op balk. Een vervelende val zorgde een zeer pijnlijke teen. Op karakter turnde Maxime alsnog een nagenoeg foutloze balkoefening met voor het eerst radslag - arabier salto als afsprongcombinatie. Complimenten voor haar van collega turnsters en zelfs de jury voor haar doorzettingsvermogen!

Zondag

Tijdens de tweede dag van de kwalificatiewedstrijden in Vught turnden onze pupillen 2 - N3, jeugd N3 en jeugd divisie 3 turnsters. Tot slot turnde pupillen 1 N2, jeugd N3 en jeugd divisie 2 meiden hun regiokampioenschap. 

Rinke van de Bogaard, Tess van de Voort en Livia van de Heuvel turnen dit seizoen in de categorie pupillen 2. Livia blonk vandaag uit op balk, waar ze een foutloze oefening turnde. Voor Tess was het de eerste ‘echte’ wedstrijd, maar daar was niet van te merken! Vooral op vloer en brug turnde ze mooie oefeningen en liet ze zien al over een mooie turnhouding te beschikken. Rinke turnde vanwege een blessure geen rek, maar liet een prima vloeroefening met losse radslag zien. Deze meiden kunnen hard aan de slag met het verbeteren van hun oefeningen en we zien ze over twee weken in Tilburg terug voor de tweede plaatsingswedstrijd. 

In de andere baan kwamen Sophie Dings, Kaja van de Heuvel en Yara van der Wegen in actie. Zij turnen dit seizoen voor het eerst in de keuze oefenstof mee. Op sprong liet Sophie zien wat zij goed kan, springen! Een mooie half in half uit leverde haar een 4e plaats op dit toestel op. Yara liet zien met de beste mee te kunnen op balk en mocht voor het eerst haar nieuwe oefening op vloer turnen. Kaja scoorde deze dag vooral op brug erg hoog namelijk 11.050! 

Een jaar ouder is Silke Dortmans (jeugd 1 - N4). Silke turnde vandaag een mooie en stabiele wedstrijd met alleen een foutje op balk bij de radslag. Verder turnt Silke op balk alle plusjes en haar boogje a.o. en tiktak werden zonder twijfel foutloos uitgevoerd! Ze werd in een sterk deelnemersveld 8e, een hele knappe prestatie!

In de laatste wedstrijd van dit weekend was het de beurt aan pupillen 2 N2 Geesje Keuls en Femke Borsje, jeugd N3 Nienke Andringa en Saona Steenbergen en jeugd divisie 2 Eslin Ilhan. Deze meiden turnde de regiokampioenschappen waarbij er tickets voor de toestelfinales werden uitgedeeld. Geesje heeft zich geplaatst voor de brug en vloer finale, Femke op brug, Saona op brug, balk en vloer, Nienke op alle vier de toestellen! Eslin zal in actie komen in de sprongfinale. Mooie resultaten!

 

Silke

 

Hanne-ElkeJanne

 

Instapsenior

 

Ajuniorinstap

 

 

Pupiljeugd

regiofinale