Volwassenen en ouderen in beweging bij V&K

Carla Alders, Manon Dudink en Katja Falkenburg zijn samen met bijna 100 jaar aan ervaring als trainers, het team die de beweeglessen voor volwassenen en ouderen bij V&K verzorgen. Ze benadrukken nog maar eens hoe belangrijk bewegen voor ouderen is

 “Bewegen is goed voor de algehele fitheid, het houdt spieren en gewrichten langer soepel. We zijn gemaakt om te bewegen en dat houdt zeker niet op als we ouder worden en er fysieke beperkingen ontstaan of groter worden. Juist door beweging kun je dat voorkomen. We hebben ook gemerkt hoe belangrijk het is om in deze coronatijd juist in beweging te blijven. Daarnaast is bewegen ook goed voor de hersenen, ook die worden getraind. Er komen hormonen en enzymen vrij die een voldaan gevoel en energie geven. Bij de 14 lessen die er gegeven worden zijn er zelfs leden van tussen de 80 en 90 jaar jong! Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de oudere deelnemer, we kijken naar wat ieder kan en waarborgen de veiligheid.”

Aanbod bij V&K

Er zijn verschillende mogelijkheden voor volwassenen en ouderen bij V&K. Een van die mogelijkheden is fitgym. “In de sportwereld zijn er verschillende trends zoals aerobic en steps. Wij halen hier verschillende oefeningen uit en combineren die in een les. Zo wordt er bijvoorbeeld in circuits gewerkt met oefeningen op steps, met elastieken en fitballen. Aan het eind van elke les is iedere spiergroep aan bod gekomen en is het tijd voor nog wat ontspannen badminton of dynamic tennis. Daarnaast geven we ook body workout - aerofit lessen op muziek om net een tandje bij te zetten, waarin dans ook aan bod komt. Zowel bij de fitgym als body workout lessen is het doel drieledig: cardio, kracht en het spel- of muziekelement.

Ook geven de trainers les aan bijzondere doelgroepen, een daarvan is de HIB: Hart In Beweging. Dit is een beweegles waarbij (ex) hartpatiënten op verantwoorde wijze en onder deskundige leiding en verpleegkundige kunnen blijven deelnemen aan recreatieve sportbeoefening. Het bevordert het zelfvertrouwen en de lichamelijke conditie wordt op peil gehouden.

Ontmoeten door sport

In groepsverband bewegen werkt motiverend, waarbij het sociale aspect ook erg belangrijk is. Een van de speerpunten van de vereniging is dan ook: ontmoeten door sport. Na afloop is er de gelegenheid om gezellig na te praten met een kopje koffie in ontmoetingsplein Mellepark of de kantine bij sporthal de Wervel. Naast de lessen worden er gedurende het seizoen ook een aantal activiteiten georganiseerd zoals een golfclinic, fiets- of wandeltocht of een bowlingavond.

Wil je mee bewegen?

Is je interesse gewekt om gezellig mee te gaan bewegen? Neem dan contact op met onze ledenadministratie via ledenadministratie@venkuden.nl en zij verwijst je door naar de betreffende trainster.